"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Blog

Gris cu lapte

02.02.2014 19:45

Ingrediente :


-300 ml lapte 
-5-6 lingurite cu varf de gris 
-2 lingurite de zahar sau 2 pliculete de zahar vanilat 

Mod de preparare:


Laptele se pune la fiert, impreuna cu zaharul. Cantitatea de zahar se poate aduga dupa gust. Cand laptele incepe sa fiarba, se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel (se poate folosi si o lingura de lemn). Avantajul folosirii telului este ca veti obtine cu siguranta un gris fara cocoloase. Amestecam in continuare, la foc mic, pana obtinem consistenta dorita. Grisul se fierbe foarte repede. Este gata in cateva minute. 

Se poate servii dupa gust : fierbinte sau lasat cateva minute la frigider pentru a se raci.

Daca grisul iese prea tare, se mai poate adauga lapte, cate putin. Daca iese prea moale se mai poate aduga gris (tot cate putin) si fierbe in continuare pana obtinem consistenta dorita. 
Grisul poate absorbi mai mult sau mai putin lichid, in functie de calitate si firma care il produce. 
 

Pofta buna!

Ciorba de oase afumate

26.01.2014 23:23

INGREDIENTE

·         600 gr oase garf afumate

·         1 ceapa

·         2 morcovi

·         1 ardei gras

·         2 ardei capia

·         2 linguri orez

·         1 conserva rosii bucati in bulion

·         100 gr legume congelate amestec

·         250 gr suc de rosii

·         300 gr cartofi

·         sare

·         piper

·         patrunjel

·         leustean

·         marar

·         vegeta legume

·         1 lingurita boia

·         bors prefiert

 

MOD DE PREPARARE RETETA CIORBA CU OASE AFUMATE

Oasele le taiem bucati mai mici si le lasam in apa de pe o zi pe alta.

Le punem in apa pe foc si lasam sa dea cateva clocote, aruncam apa, trecem oasele printr-un jet de apa calduta.

Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Punem legumele in putin ulei si lasam la calit cateva minute .Adaugam apa peste legume si cand incepe sa fiarba punem oasele, orezul, cartofii (curatati si taiati cubulete), legumele congelate, sare, piper, vegeta, dupa gust (apa sa acopere bine totul). Punem capacul si lasam pe foc vreo 30 minute, pana se inmoaie legumele. Adaugam apa daca mai trebuie pe parcurs. Punem rosiile in bulion, sucul de rosii si boiaua si mai lasam 10-15 minute. Spre sfarsit adaugam borsul prefiert si mai potrivim de gust. Oprim focul si punem verdeturile dupa gust. Acoperim cu capacul cateva minute.

Pofta buna !!

 

Ingrediente:

-400 gr de faina,

-150 zahar,

- 1 praf de copt,

-1 pachet de unt/margarina,

-4 oua ( 3 galbenusuri + 1 ou intreg),

-1 zahar vanilinat,

- 1 praf de sare.

Crema:

-1 borcan de gem de prune

-3 albusuri batute spuma.

Mod de preparare:

Dupa ce e framantat aluatul se imparte in doua si se baga o jumatate la frigider.

Se intinde foaie cealalta jumatate, se pune crema deasupra si se rade peste crema jumatatea de aluat de la frigider.

Se coace la 180 de grade timp de 30 de minute! 

Pofta buna !!

Ingrediente :  

  • 2 verze medii
  • 1 praz mediu (doar partea alba)
  • 10-12 rosii cherry
  • 1 ardei gras mare
  • 1 ardei mic iute
  • 2 linguri ulei de masline
  • 80-90 ml suc de rosii
  • 1 cana apa /supa vegetala
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • marar
  • 1 crenguta uscata cimbru

 

Mod de preparare

·  Tocam varza marunt, o pudram cu sare si o framantam bine. O punem intr-un vas si o lasam cca 30 minute sa se inmoaie.

·   Taiem prazul in feliute subtiri si ardeiul gras in cubulete potrivite.

·   Punem uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand este incins, adaugam prazul si ardeiul gras. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam varza dulce.

·    Amestecam sucul de rosii cu apa usor calduta/supa vegetala si il turnam peste varza.

·    Adaugam crenguta de cimbru, marar tocat marunt, boabele de piper, piperul macinat si un ardei mic iute uscat si tocat marunt (daca ardeiul este prea iute, eliminati semintele inainte de a-l adauga in macarea de varza dulce).

·    Acoperim cratita cu capac si lasam mancarea sa fiarba pe foc mic, pana cand varza s-a inmuiat complet.

·    Inainte cu 10 minute de-a stinge focul, adaugm si rosiile cherry. In acest fel, se vor patrunde cum trebuie, dar nu isi vor pierde forma in totalitate.

·    Se poate servi cu mamaliguta fierbinte. Pofta buna !!

 

Ingrediente:

5oo g ciuperci proaspete

3 linguri faina

3 cepe micute

sare,

piper alb, dupa gust

patrunjel

Mod de preparare:

Se spala ciupercile, se curata de primul strat alb, iar palariile si cozile se taie cubulete, dupa care se fierb in apa cu sare, pana se inmoaie.

Intre timp se spala ceapa, se curata si se toaca marunt si se adauga cand fierbe apa in acelasi vas cu ciupercile.

Cand se inmoaie ceapa, se da la o parte.Separat se pune ulei intr-o cratita , cand uleiul se incinge se amesteca\freaca cu 3 linguri faina si se adauga treptat zeama de la ciuperci pana se adauga tot continutul.

Se mesteca permanent , pana se ingroasa ca smantana.Se condimenteza ca piper si patrunjel ,mestecand in permanenta pentru a nu se prinde.

Se serveste imediat, cu mamaliguta calda..si eventual ardei iute.

Pofta buna!

Ciorba de burta

21.01.2014 21:58

Ingrediente:

2-3 kilograme de burta de vita

1 -2 oase de vitel de lapte (600-800 de grame, nu trebuie sa fie cu carne eu am adaugat si cateva bucati de carne de vita)

 1 lingura rasa de boabe de piper

4 foi de dafin

2 morcovi

radacioase:patrunjel, telina

 2 linguri de ulei

 6-7 catei de usturoi

3 galbenusuri

1 lamaie

 500 de grame de smantana cu minimum 30 % smantana

sare,

piper,

 otet

Mod preparare:

Burta taiata in bucatele, se pune la fiert impreuna cu osul de vita, boabele de piper si frunzele de dafin, precum si o lingura buna de sare. Trebuie sa aiba suficient lichid, fierberea burtii e destul de anevoioasa, chiar si oala sub presiune dureaza cel putin 2 ore.

Odata fiarta burta, se strecoara de zeama, care se pastreaza, se indeparteaza boabele de piper si frunzele de dafin, precum si osul de vita, care nu mai are nicio utilitate, si se lasa burta sa se racoreasca.

Se pregateste mujdeiul din usturoiul fin tocat si cateva linguri de apa foarte rece .Se adauga mujdeiul la ciorba si se potriveste gustul de sare si piper, stoarcem lamiae, apoi se bat galbenusurile cu smantana,

Se dilueaza amestecul de smantana si galbenusuri cu un polonic de zeama fierbinte, apoi se adauga la ciorba.Se serveste fierbinte, optional presarata cu ceva patrunjel verde tocat.

Se potriveste de minune cu ardei iute proaspat sau murat.

Pofta buna!

Timp de preparare: 3 ore !

Ingrediente:

·         1 punga de amestec mexican de legume congelate

·         ½  cana de orez

·         1 morcov

·         1-2 pulpe pui

·         1 ceapa

·         patrunjel

·         mirodenii:sare, piper,foi de dafin

·         2-4 linguri de bullion sau 2 rosii decojite date prin razatoare.

Mod de preparare:

-Se pun pulpele de pui la fiert, cand sunt gata, in apa in care am fiert pulpele se pune orezul (se mai adauga apa calda dupa preferinta) si se amesteca constant sa nu se prinda de fund.

-Pulpele fierte se lasa se raceasca un pic apoi se ia carnea de pe os si se taie bucatele mici. Intr-o tigaie cu putin ulei se pune o ceapa taiata in prealabil si se unduieste un pic, apoi se adauga legumele mexicane se amesteca cu ceapa apoi carnea de pui si se amesteca si apoi se pune putina apa amestecata cu bulionul (dupa ochi) si se lasa sa fiarba toate.

-In pilaful fiert se adauga delikat dupa gust si ceapa unduita in putin ulei, morcov (bulion dupa preferinte). Cand e gata se presara patrunjel.

-Se serveste pilaful cu amestecul de legume si carnea de pui..

Pofta buna!

Timp de preparare: sub 60 minute

 

Salam de biscuiti

21.01.2014 21:30

Ingrediente:

  • 700 grame biscuiţi simpli
  • 120 grame unt gras, minim 80% (sau margarină, sau unt)
  • 250 grame zahăr
  • 4 linguri cacao
  • 10 ml esenţă de rom
  • rahat taiat cubulete, nucă mărunţită, stafide

Mod de preparare:

  1. Rupeţi biscuiţii în bucăţi neregulate (sfârâmaţi-i pur şi simplu dar nu prea mic pentru a rămâne salamul marmorat).
  2. Puneţi zahărul la fiert împreună cu 200 ml de apă.
  3. Fierbeţi la foc mic timp de 7-8 minute până se leagă într-un sirop.
  4. Tăiaţi cubuleţe untul sau margarina şi adăugaţi-l în siropul de zahăr.
  5. Omogenizaţi.
  6. Încorporaţi pudra de cacao şi esenţa de rom.
  7. Încorporaţi biscuiţii şi, opţional, restul ingredientelor (stafide, nuci, rahat, etc.).
  8. Ungeţi o folie de aluminiu sau de plastic cu puţin ulei.
  9. Turnaţi amestecul în mijloc, formând salamul cu dosul unei linguri.
  10. Rulaţi folia, strângeţi capetele şi răsuciţi-le până când folia strânge şi formează bine salamul.
  11. Introduceţi la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.
  12. Se serveşte feliat. Pofta buna !!

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire: 10 minute

 

Ingrediente:

- 500 gr ceapa
- 300 gr carne de pui (eu am pus piept de pui dezosat)
- 3 linguri ulei
- 4 rosii decojite
- 200 ml suc de rosii
- piper
- sare
- verdeata

-foi de dafin

 

Mod de preparare:

-Se curata ceapa si se spala.Carnea de pui se spala si se lasa la scurs.Se  rumeneste carnea de pui pana devine usor aurie.

-Ceapa curatata si spalata se taie cubulete sau se da pe razatoare,blender.Se caleste cu 3 linguri de ulei.Cand a devenit sticloasa si transparenta se adauga carnea rumenita.

-Se pune sucul de rosii si rosiile decojite si tocate sau mixate prin blender.Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul.In timp ce fierbe se adauga mirodeniile : cateva boabe de piper si frunze de dafin.Se sareaza dupa gust.

-Cand s-a fiert ceapa,se adauga verdeata.Merge foarte bine cu castraveti sau gogosari acrii.

Pofta buna !!!

  • Ingrediente

    8 oua
    1 cana de zahar
    1 si ½ cana de faina
    ½ cana de ulei
    1 plic praf de copt
    estenta de rom
    200 g alune crude
    200 g ciocolata
    75 g cacao
  • Mod de preparare

    Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu uleiul si albusurile se bat spuma cu zaharul. Amestecam albusurile batute cu galbenusurile si adaugam treptat faina, praful de copt, esenta de rom si cacao.
    Taiem ciocolata.
    Tapetam doua tavi de chec cu ulei si faina. Adaugam o parte din compozitie, apoi punem ciocolata taiata si alune, apoi peste mai turnam putina compozitie si decoram iar cu alune. La fel facem si cu urmatoarea tava.
    Dam la cuptor pentru 30-40 minute (se incearca cu scobitoarea).

    Cu aparatul Philips Multicooker functia pentru iaurt putem prepara un delicios mic dejun, iar cu ajutorul butonului "REHEAT" putem reincalzi orice preparat.

  • Mod de servire

    Lasam checul cu ciocolata si alune sa se racoreasca dupa care il putem servi.

  • Pofta buna !!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125