Ingrediente :
-300 ml lapte
-5-6 lingurite cu varf de gris
-2 lingurite de zahar sau 2 pliculete de zahar vanilat
Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert, impreuna cu zaharul. Cantitatea de zahar se poate aduga dupa gust. Cand laptele incepe sa fiarba, se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel (se poate folosi si o lingura de lemn). Avantajul folosirii telului este ca veti obtine cu siguranta un gris fara cocoloase. Amestecam in continuare, la foc mic, pana obtinem consistenta dorita. Grisul se fierbe foarte repede. Este gata in cateva minute.
Se poate servii dupa gust : fierbinte sau lasat cateva minute la frigider pentru a se raci.
Daca grisul iese prea tare, se mai poate adauga lapte, cate putin. Daca iese prea moale se mai poate aduga gris (tot cate putin) si fierbe in continuare pana obtinem consistenta dorita.
Grisul poate absorbi mai mult sau mai putin lichid, in functie de calitate si firma care il produce.
Pofta buna!