"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125

Alimentatia influenteaza si podoaba capilara (parul) - frumusetea femeii

27.09.2013 03:55

Parul, mai exact 90% structura acestuia, este alcatuit din proteine, fiind necesare in procesul de crestere. Aceste nutrimente sunt obtinute din alimentatie, ceea ce inseamna ca o dieta echilibrata te va ajuta sa ai un par sanatos si puternic.

Descopera ce alimente trebuie sa incluzi in dieta ta ca sa ai un par frumos si sanatos:

Betacarotenul este un antioxidant care  ajuta la sintetizarea proteinelor, iar in cazul parului ii confera vitalitate si stralucire. Betacarotenul favorizeaza cresterea si previne caderea parului. Se gaseste in fructe si legume de culoare portocalie.

Vitamina A te ajuta sa mentii structura firului de par sanatoasa. Se regaseste in legume de culoare portocalie precum morcovi, dovleci sau cartofi dulci, dar si din alte legume precum broccoli.

Vitamina B hraneste foliculii de par, favorizand cresterea parului, dar in acelasi timp previne si deteriorarea acestuia. Consuma carne, oua, legume, nuci, conpida si ofera-i parului tau cantitatea de vitamina B necesara.

Vitamina C ajuta la absorbtia fierului, mentine vasele sanguine sanatoase, previne deteriorarea parului si favorizeaza cresterea parului. O gasesti in citrice (portocale, lamai, lime, pomelo sau mandarine), dar si in capsuni si pepene.

Vitamina E contine antioxidanti care ajuta la repararea celulelor, faciliteaza sinteza proteinelor si favorizeaza cresterea parului. O poti obtine consumand legume verzi, nuci, ulei de masline, avocado si cereale.

Vitamina K favorizeaza cresterea parului si este prezenta in peste, oua, lactate,legume verzi, varza, ovaz.

Acidul linoleic se gaseste in uleiul de floarea-soarelui, dar si de soia si este indicat sa-l incluzi in dieta ta pentru a-ti mentine parul stralucitor si sanatos.

Ca sa ai un par frumos si sanatos opteaza pentru o alimentatie echilibrata, dar in acelasi timp foloseste si produse de ingrije a parului potrivite pentru tipul tau de par. In cazul in care folosesti placa pentru intins parul sau ondulator, nu uita de produsele pentru protectie térmica, care vor impiedica deteriorarea parului.

Apa

Hidratarea este importanta pentru sanatatea intregului corp si in special pentru par. O patrime din greutatea parului o reprezinta apa. Ar trebui sa beti intre 6 si 8 pahare de apa zilnic, dar daca gasiti acest lucru dificil, puteti compensa cu anumite alimente bogate in lichide. Un fir de par bine hidratat se recunoaste prin supletea acestuia.

Laptele si branza de vaci

Aceste doua alimente care provin din aceeasi sursa si sunt legate unul de celalalt, sunt bogate in calciu si caseina. Mineralele si proteinele din lapte, iaurt, zar si branza ajuta la marirea ritmului de crestere a parului. Persoanele active care petrec foarte mult timp la birou pot profita de faptul ca un pahar cu lapte reprezinta o gustare rapida si sanatoasa.

Carnea de vita, pui si somon

Pentru persoanele care au un nivel normal al colesterolului, este foarte indicata consumarea carnii de vita de 2 ori pe saptamana. Efectul asupra parului este unul pozitiv deoarece carnea rosie cum este cea de vita este bogata in vitamina B, fier, zinc, proteine, si alte minerale necesare parului.

Carnea de pui, si aici trebuie sa adaugam si ouale, sunt bogate in proteine. Carnea de pui este bogata in fier, iar ouale, indiferent daca le mancati fierte sau prajite, sunt bogate in vitamina B12. Atat carenea de pui cat si ouale sunt surse dfe proteine.

Afumat sau proaspat, la micul dejun, pranza sau cina, somonul este intotdeauna bine venit. La fel ca in cazul carnii de vita, somonul este bogat in vitamine, minerale si proteine benefice parului. Daca aveti ocazia, incercati stridiile. Acestea sunt bogate in zinc, un foarte puternic antioxidant, si in plus au efect afrodiziac.

Legume si fructe

In acesta categorie trebuie sa mentionam fasolea, spanacul, brocoli, morcovii si nucile. Purtatorul de cuvant al American Dietetic Association spune despre fasole de exemplu ca ar trebui consumate cel putin 3 cesti saptamanal.

Cereale integrale

La fel ca in cazul laptelui, este foarte usor sa luam cu noi o gustare bogata in cereale integrale. Gustarea aceasta nu numai ca ne ba da un puseu de energie in momentele cand nu am avut inca timp sa stam la masa, dar este si bogata in zinc, fier si vitamina B.