"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125

Ciorba de burta

21.01.2014 21:58

Ingrediente:

2-3 kilograme de burta de vita

1 -2 oase de vitel de lapte (600-800 de grame, nu trebuie sa fie cu carne eu am adaugat si cateva bucati de carne de vita)

 1 lingura rasa de boabe de piper

4 foi de dafin

2 morcovi

radacioase:patrunjel, telina

 2 linguri de ulei

 6-7 catei de usturoi

3 galbenusuri

1 lamaie

 500 de grame de smantana cu minimum 30 % smantana

sare,

piper,

 otet

Mod preparare:

Burta taiata in bucatele, se pune la fiert impreuna cu osul de vita, boabele de piper si frunzele de dafin, precum si o lingura buna de sare. Trebuie sa aiba suficient lichid, fierberea burtii e destul de anevoioasa, chiar si oala sub presiune dureaza cel putin 2 ore.

Odata fiarta burta, se strecoara de zeama, care se pastreaza, se indeparteaza boabele de piper si frunzele de dafin, precum si osul de vita, care nu mai are nicio utilitate, si se lasa burta sa se racoreasca.

Se pregateste mujdeiul din usturoiul fin tocat si cateva linguri de apa foarte rece .Se adauga mujdeiul la ciorba si se potriveste gustul de sare si piper, stoarcem lamiae, apoi se bat galbenusurile cu smantana,

Se dilueaza amestecul de smantana si galbenusuri cu un polonic de zeama fierbinte, apoi se adauga la ciorba.Se serveste fierbinte, optional presarata cu ceva patrunjel verde tocat.

Se potriveste de minune cu ardei iute proaspat sau murat.

Pofta buna!

Timp de preparare: 3 ore !