"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125

Fasole cu carnati

10.10.2013 09:47

Fasole cu carnati

Ingrediente:

Ø  1 kilogram de fasole boabe

Ø  700 grame de cârnaţi groşi

Ø  3 cepe

Ø  2 morcovi

Ø  6 linguri pastă de tomate

Ø  1 linguriţă de zahăr

Ø  3 foi de dafin

Ø  1 lingură zdravănă de boia de ardei dulce

Ø  2 linguri rase cimbru uscat

Ø  1 lingură busuioc

Ø  1 linguriţă chimen măcinat

Ø  sare

Ø  piper

Ø  pătrunjel proaspăt tocat

 Mod de preparare:

Timp preparare :cca 2 ore

*      Alegeţi şi spălaţi boabele de fasole. Aruncaţi-le pe cele care se ridică la suprafaţa apei.

*      Lăsaţi fasolea în apă rece peste noapte.

*      Puneţi fasolea la fiert, în apă fără sare. După ce fierbe 30 de minute, aruncaţi apa şi înlocuiţi-o cu altă apă fierbinte. Repetaţi operaţiunea de încă două ori. În ultima apă adăugaţi 2 linguri de sare şi lăsaţi fasolea să fiarbă la foc mic, până când se înmoaie.

*      Curăţaţi şi tocaţi ceapa.

*      Curăţaţi morcovii şi treceţi-i prin răzătoare.

*      Tăiaţi şunculiţa cubuleţe şi cârnaţii în bucăţi mărişoare.

*      Încingeţi o cratiţă încăpătoare şi rumeniţi şunculiţa până îşi lasă grăsimea.

*      Adăugaţi ceapa şi morcovii şi sotaţi până ceapa devine sticloasă.

*      Adăugaţi şi rumeniţi puţin şi cârnăciorii.

*      Adăugaţi boiaua dulce şi, după 30 de secunde, pasta de tomate.

*      Stingeţi cu 4 căni de zeamă de pe fasole.

*      Adăugaţi foile de dafin, cimbrulbusuioculchimenul măcinat şi zahărul.

*      Fierbeţi sosul până scade puţin şi legumele s-au pătruns.

*      Adăugaţi fasolea scursă de apa în care a fiert şi mai lăsaţi să fiarbă totul 10 minute.

*      Asezonaţi cu sare şi piper.

Pofta buna !