· Ingrediente
Pentru 2 foi:1 ou, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri lapte, 1 lingura cacao, 1 lingura amoniac stins, faina cat cuprinde; Pandispan: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri cu varf de faina;
Crema:1/3 margarina, 1/2 lapte, 3 linguri faina, crema de lamaie, 4 linguri zahar, mirodenii.
· Mod de preparare
Prajitura cu foi si pandispan este o retera de prajitura foarte simpla si gustoasa. La pandispan se separa ouale, se bat albusurile pana se fac spuma, se adauga apoi cele 6 linguri de zahar, se pune apoi cate un galbenus si se amesteca, iar in final uleiul si se incorporeaza cu faina.
Foile se prepara din ingredientele prezentate, se incorporeaza cu faina, se intind pe un fund de tava si se baga la cuptor aprox. 10-15 min.
La prepararea cremei se respecta ordinea: margarina se pune intr-o cratita la foc, apoi faina, zaharul, crema de lamaie si laptele.
Pentru realizarea prajiturii se aseaza, la final, astfel: foaie - crema - pandispan - crema - foaie - glazura.
· Mod de servire
Prajitura cu foi si pandispan se taie si se serveste rece.
Pofta buna !!