Ingrediente :
- 2 verze medii
- 1 praz mediu (doar partea alba)
- 10-12 rosii cherry
- 1 ardei gras mare
- 1 ardei mic iute
- 2 linguri ulei de masline
- 80-90 ml suc de rosii
- 1 cana apa /supa vegetala
- sare
- piper boabe
- piper macinat
- marar
- 1 crenguta uscata cimbru
Mod de preparare
· Tocam varza marunt, o pudram cu sare si o framantam bine. O punem intr-un vas si o lasam cca 30 minute sa se inmoaie.
· Taiem prazul in feliute subtiri si ardeiul gras in cubulete potrivite.
· Punem uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand este incins, adaugam prazul si ardeiul gras. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam varza dulce.
· Amestecam sucul de rosii cu apa usor calduta/supa vegetala si il turnam peste varza.
· Adaugam crenguta de cimbru, marar tocat marunt, boabele de piper, piperul macinat si un ardei mic iute uscat si tocat marunt (daca ardeiul este prea iute, eliminati semintele inainte de a-l adauga in macarea de varza dulce).
· Acoperim cratita cu capac si lasam mancarea sa fiarba pe foc mic, pana cand varza s-a inmuiat complet.
· Inainte cu 10 minute de-a stinge focul, adaugm si rosiile cherry. In acest fel, se vor patrunde cum trebuie, dar nu isi vor pierde forma in totalitate.
· Se poate servi cu mamaliguta fierbinte. Pofta buna !!