"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125

Negresa de casa

11.01.2014 22:09
  • Ingrediente

    100 g unt
    200 g zahar
    150 g ciocolata amaruie
    2 oua
    250 ml frisca lichida
    250 ml lapte
    280 g faina
    1 praf de copt
     
    Pentru glazura:
    100 g ciocolata amaruie
    50 g unt
    50 ml frisca lichida
  • Mod de preparare

    Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, se bate cu zaharul pana cand devine o crema, se adauga peste el ciocolata , care a fost topita la microunde(atentie aici sa nu se imbranzeasca, cateva secunde sunt suficiente).Apoi se adauga ouale cate unul, frisca lichida si laptele.La final se pune faina amestecata cu praf de copt, se amesteca bine.
    Se toarna totul intr-o tava 25/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace 30-40 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa apoi sa se raceasca.

    Glazura: Se topeste ciocoalat cu untul si frisca la microunde se omogenizeaza , apoi se toana peste prajitura racita.

    Tehnologia cu incalzire 3 D caldura functioneaza uniform si nu este nevoie sa amesteci iar cele 12 programe de gatire pot sa indeplinesc toate poftele familiei mele.

  • Mod de servire

    Prajitura negresa se serveste dupa ce s-a intarit glazura.

  • Pofta buna !!