Nuci umplute cu crema:
INGREDIENTE
Aluat:
· 300 gr untura
· 8 linguri otet
· 3 oua
· 6 linguri zahar
· 1 plic amoniac stins
· 7 linguri ulei
· 1 esenta rom
· coaja de portocala rasa
· faina (mie mi-a intrat 1 kg si 100 gr)
Umplutura:
· 700 ml lapte
· 5 linguri faina
· 1 plic zahar vanilat
· 7 linguri zahar
· 2 linguri cacao
· 1 esenta rom
· jumatate pachet margarina(sau puteti pune si unt)
· nuca macinata
· zahar pudra
Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA NUCI UMPLUTE
· Mai intai pregatim aluatul: mixam ouale cu zaharul.
· apoi adaugam untura si uleiul.
· pe urma otetul,amoniacul stins cu putina zeama de lamaie,esenta si coaja de portocale.
· omogenizam bine,iar la urma punem faina,treptat,pana iese un aluat usor de modelat.
· forma o ungem bine cu ulei si o incingem.
· din aluat formam bilute pe care le asezam in forma incinsa.
· presam putin forma si le lasam pana sunt coapte.
· procedam astfel pana terminam aluatul.
· le lasam apoi sa se raceasca ,dupa care le curatam marginile.(acolo unde este nevoie).
· umplutura:
· 500 ml lapte il punem la fiert cu zaharul vanilat.
· celelate 200 ml ,le amestecam cu zaharul si faina bine de tot.
· cand laptele incepe sa fiarba ,adugam amestecul cu faina si zahar.
· punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.
· luam de pe foc si adaugam cacaua,pe care o incorporam bine .
· apoi o dam la racorit .
· cand este rece ,incorporam margarina bucatele.
· invartim pana este bine intrata in crema,punem esenta de rom.
· la urma punem nuca macinata,pana obtineti consistenta dorita la crema.
· eu am mai pus , putin din marginile scoase de la nuci,date pe masina .
· astfel obtinem si crema.
· umplem nucile cu acesta apoi le dam prin zahar pudra.
Pofta buna !!!!