"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125

Omleta cu piept de pui si ciuperci

27.09.2013 03:42

Ingrediente - Omleta cu piept de pui si ciuperci

150 g file de piept de pui
100 g ciuperci
1 ardei rosu
2 catei de usturoi
sare
2 linguri unt
8 oua
100 g cascaval ras
piper

Mod de preparare - Omleta cu piept de pui si ciuperci

Se spala carnea, se sterge si se taie cuburi de 1 cm, apoi se sareaza, pipereaza. 
Se curata ardeiul, ciupercile, usturoiul si se taie felii. 
Intr-o tigaie sau in alt vas care se poate pune in cuptor se incinge untul pe foc mic si se prajesc 2-3 minute bucatelele de carne. 
Se adauga ciupercile si se prajesc pana seaca toata zeama (5-7 minute). 
Apoi se pune ardeiul, usturoiul si se condimenteaza cu sare, piper. 
Dupa care se dinstuie acoperit, pe foc mic, amestecand des, pana se inmoaie si ardeiul (5-8 minute). 
Cuptorul se incalzeste la 200 °C. 
Se bat ouale, se potrivesc de sare, piper, apoi se toarna peste legume. 
Se amesteca pentru ca legumele sa fie repartizate uniform in omleta. 
Se prajesc 2-3 minute amestecand pana cand oul incepe sa se intareasca. 
Omleta se presara cu cascaval, apoi tigaia se pune in cuptor pana cand se topeste cascavalul, iar ouale se intaresc complet ca un tort (5-8 minute). 
Se scoate din cuptor, se lasa sa alunece pe o farfurie, se feliaza si se serveste cu paine alba sau prajita. 
Se poate servi si cu muraturi.