Pizza de casa:
Ingrediente:
-Pasta de tomate
-Ulei de floarea soarelui
-Ciuperci conservate
-Masline taiate
-Cascaval clasic/branza rasa
-Rosii
-Ardei Capia
- Ceapa
-Cabanos/carnati taiati rondele
Mod de preparare:
1 Ungeti cu ulei tavile pentru pizza(cantitatea de ingrediente este pentru 2 pizza de 30/32 cm). In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca. |
|
2 Pregatiti toate ingredientele pentru pizza: - Taiati rondele subtiri salamul/cabanos/carnati - Scurgeti ciupercile de apa - Taiati rondele subtiri rosiile ,ceapa si ardei capia - Amestecati 2 linguri de pasta de tomate cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de busuioc intr-un bol. |
|
3 Ungeti putin mainile cu ulei si intindeti uniform si usor aluatul pt pizza in tava astfel ca marginile sa fie putin ridicate. |
|
4 Cu o pensula ungeti aluatul cu compozitia de pasta de tomate si ulei. |
|
5 Uniform repartizati toate ingredientele taiate rondele pe toata suprafata aluatului. |
|
6 Se rade cascavalul pe toata suprafata. |
|
7 Deaspura cascavalului se repartizeaza frumos feliile de rosii si ardei capia. |
|
8 Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava(se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine - adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci). |
|
|
Timp de preparare: 35 min
Timp total de pregatire: 50 min