"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125

Placinta cu branza

12.01.2014 22:28
  • Ingrediente

    Ingrediente:
    - o cana cu ulei (cana mea are 200 ml) care variaza in functie de cantitatea de aluat pregatit. Eu fac pentru tava mare a cuptorului.
    - o cana si jumatate de lapte (apa)
    - faina cat cuprinde (mai mult de 1/2 kg)
    - 1 praf de copt
    - 1 praf de sare
    - unt de uns foaia. Se scoate cu ceva timp inainte, pentru a fi moale.
    - umplutura, de ex.branza dulce.
  • Mod de preparare

    Se pun intr-un vas laptele (apa), uleiul, sarea. Se adauga faina si se framanta, pana se face un aluat potrivit de tare, care nu se lipeste de mana. Se framanta bine pe masa. Nu va speriati daca la inceput e un pic mai "rupacios", dupa o framantare de 2-3 min. pe masa, se repara singur. Daca nu, se uda cu putin lapte(apa). Se imparte in 2 si se intinde cate o foaie, care se unge cu untul moale(ulei amestecat cu faina, de consistenta unei smantani groase) si se impatureste. Daca se poate, e bine sa se lase aluatul cam 1h la rece, sau cat se pregateste umplutura. Se poate folosi si imediat, dar cam iese untul din el.

    Pregatim umplutura:
    1kg branza dulce se amesteca cu zahar dupa gust, 8 oua, stafide imbatate cu coniac, arome. Se intinde prima foaie. Dupa ce se intinde putin pe masa, se aseaza si se intinde pe hartia de copt (taiata dupa dimensiunea tavii). Se pune in tava, se toarna umplutura si se intinde si a doua foaie. Se inteapa cu furculita, apoi se da la cuptor. Se taie dupa ce se raceste (cine rezista).

  • Placinta cu branza se serveste rece, alaturi de o cafea aromata sau de un pahar cu lapte cald.

  • Pofta buna !!