"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125

Salam de biscuiti

21.01.2014 21:30

Ingrediente:

  • 700 grame biscuiţi simpli
  • 120 grame unt gras, minim 80% (sau margarină, sau unt)
  • 250 grame zahăr
  • 4 linguri cacao
  • 10 ml esenţă de rom
  • rahat taiat cubulete, nucă mărunţită, stafide

Mod de preparare:

  1. Rupeţi biscuiţii în bucăţi neregulate (sfârâmaţi-i pur şi simplu dar nu prea mic pentru a rămâne salamul marmorat).
  2. Puneţi zahărul la fiert împreună cu 200 ml de apă.
  3. Fierbeţi la foc mic timp de 7-8 minute până se leagă într-un sirop.
  4. Tăiaţi cubuleţe untul sau margarina şi adăugaţi-l în siropul de zahăr.
  5. Omogenizaţi.
  6. Încorporaţi pudra de cacao şi esenţa de rom.
  7. Încorporaţi biscuiţii şi, opţional, restul ingredientelor (stafide, nuci, rahat, etc.).
  8. Ungeţi o folie de aluminiu sau de plastic cu puţin ulei.
  9. Turnaţi amestecul în mijloc, formând salamul cu dosul unei linguri.
  10. Rulaţi folia, strângeţi capetele şi răsuciţi-le până când folia strânge şi formează bine salamul.
  11. Introduceţi la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.
  12. Se serveşte feliat. Pofta buna !!

Timp de preparare: 20 minute

Timp de gătire: 10 minute