Ingrediente:
§ 7 vinete medii
§ 2 cepe mici galbene sau roşii
§ 150 ml ulei
§ sare
§ piper negru
Timp de pregătire: 1 h 45 minute
Mod de preparare :
Se coc vinetele pe aragaz.
Când sunt gata, sunt curatate una cate una de coaja si se taie cotorul .
Lasa-ti minim este de 30-45 minute sa se scurga vinetele, pentru a evita gustul amar al salatei..
După ce s-au scurs bine, se taie cotorul de la partea superioară a vinetei, cu un cuţit de lemn şi se toacă mărunt. Între timp, pe un tocător de lemn, se toacă ceapa foarte mărunt.
Vinetele sunt puse într-un blender şi se mixează 1-2 minute. Se adaugă uşor o parte din ulei. Se continuă mixarea. După ce s-au amestecat foarte bine, se adaugă ceapa şi se mixează până când devin o pastă omogenă. Se mai adaugă puţin ulei şi se potriveşte de sare şi puţin piper, după gust.
Când salata este gata, se pune într-un castron. Se serveşte rece, !
Pofta buna !!