Ingrediente reteta Salata bulgareasca:
- 150 g sunca presata
- 150 g branza telemea de vaca
- 4 rosii medii
- 3 castraveti
- 2 oua
- o ceapa mica
- ulei, sare si piper
Modul de preparare a retetei:
Dupa cum se poate observa si in pozele retetei, ouale pentru salata bulgareasca vor trebui fierte. Asa ca fierbem ouale in jur de zece minute (pentru a fi absolut siguri ca sunt foarte tari), dupa care le punem pentru cateva minute in apa rece (pentru a le decoji cu usurinta). Apoi le curatam de coaja si le taiem rondele, umezind lama cutitului dupa fiecare taietura (pentru ca galbenusul sa nu se faramiteze). Tocam ceapa julien si taiem rosiile si castravetii rondele (pentru ca mi s-au parut putin cam mari, pe cele ale rosiilor apoi le-am injumatatit). Daca nu este deja feliata, feliem sunca presata si apoi o taiem fasii subtiri. Intr-un vas incapator amestecam toate rosiile, castravetii, ceapa si sunca presata. Pentru a obtine o salata bulgareasca aspectuoasa, asezam rondelele de ou deasupra si le amestecam doar atunci cand servim salata, iar deasuprra presaram branza rasa. Salata bulgareasca se asezoneaza cu ulei, sare si piper in functie de gust.
Cantitatile de mai sus sunt pentru aproximativ patru portii medii de salata bulgareasca. Pentru ca este ceva relativ, de obicei evit sa spun cate portii se vor obtine - fiecare vede portia in felul sau. Deci, pentru a nu manca si a doua zi tot salata bulgareasca, trebuie sa tinem cont de faptul ca vom obtine o cantitate destul de mare ;)
La salata bulgareasca se pune si salata verde, insa mie nu prea-mi place s-o folosesc deoarece aceasta se inmoaie in scurt timp si strica spectul salatei, iar per total contributia sa in materie de gust este aproape neglijabila. De asemenea, unele retete de salata bulgareasca au in lista de ingrediente si masline, dar eu cred ca locul lor ar trebui sa fie in salata greceasca - deci am ales sa nu le folosesc pentru aceasta reteta.
Spor la gatit !
Pofta buna