Ingrediente:
- 500 gr ceapa
- 300 gr carne de pui (eu am pus piept de pui dezosat)
- 3 linguri ulei
- 4 rosii decojite
- 200 ml suc de rosii
- piper
- sare
- verdeata
-foi de dafin
Mod de preparare:
-Se curata ceapa si se spala.Carnea de pui se spala si se lasa la scurs.Se rumeneste carnea de pui pana devine usor aurie.
-Ceapa curatata si spalata se taie cubulete sau se da pe razatoare,blender.Se caleste cu 3 linguri de ulei.Cand a devenit sticloasa si transparenta se adauga carnea rumenita.
-Se pune sucul de rosii si rosiile decojite si tocate sau mixate prin blender.Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul.In timp ce fierbe se adauga mirodeniile : cateva boabe de piper si frunze de dafin.Se sareaza dupa gust.
-Cand s-a fiert ceapa,se adauga verdeata.Merge foarte bine cu castraveti sau gogosari acrii.
Pofta buna !!!