"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125

Tocanite de ceapa si piept de pui

21.01.2014 21:21

Ingrediente:

- 500 gr ceapa
- 300 gr carne de pui (eu am pus piept de pui dezosat)
- 3 linguri ulei
- 4 rosii decojite
- 200 ml suc de rosii
- piper
- sare
- verdeata

-foi de dafin

 

Mod de preparare:

-Se curata ceapa si se spala.Carnea de pui se spala si se lasa la scurs.Se  rumeneste carnea de pui pana devine usor aurie.

-Ceapa curatata si spalata se taie cubulete sau se da pe razatoare,blender.Se caleste cu 3 linguri de ulei.Cand a devenit sticloasa si transparenta se adauga carnea rumenita.

-Se pune sucul de rosii si rosiile decojite si tocate sau mixate prin blender.Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul.In timp ce fierbe se adauga mirodeniile : cateva boabe de piper si frunze de dafin.Se sareaza dupa gust.

-Cand s-a fiert ceapa,se adauga verdeata.Merge foarte bine cu castraveti sau gogosari acrii.

Pofta buna !!!