Compozitie Blat:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de faina
- 1/2 plic de praf de copt
Mod de preparare blat:
Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in compozitie.
Se unge tava cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in tava si dam la copt pt aprox 20 de minute.
Compozitie crema:
- 500 ml frisca
- 6 galbenuse
- 6 albuse
- 6 linguri de zahar
- 3 pliculete zahar vanilat
- 2 plicuri gelatina
- 250 ml lapte
- o mana de stafide si fructele dintr-un compot de ananas(sau ce fructe doreste fiecare.)
Mod de preparare crema:
Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam laptele putin cate putin pana il incorporam pe tot. Fierbem compozitia pe bain-marie pana se ingroasa ca o “budinca”.
Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic, o lasam sa se raceasca si o adaugam in compoztitie.
Batem frisca. Separat batem albusurile. Incorporam albusurile in frisca, apoi adaugam putin cate putin compozitia fiarta pe bain-marie. Adaugam si fructele.
Taiem blatul in 2,pe lungime. Luam unul din blaturi, il punem inapoi in tava de tort (cu pereti detasabili), il insiropam cu sucul de la compotul de ananas, turnam crema si lasam la rece jumatate de ora, sa se inchege putin. Mie mi-a iesit crema destul de moale, de asta am lasat-o un pic la frigider. Apoi punem deasupra cel de-al doilea blat si dam la rece pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.
Decoram cu fructe, frisca, ciocolata sau cum va place mai mult.
Pofta buna !