"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125

VARZĂ CĂLITĂ CU COSTIŢĂ AFUMATĂ

14.10.2013 11:50

INGREDIENTE

·         2 verze potrivite

·         500 g costiţă afumată

·         2 cepe mari

·         2 roşii

·         3 linguri cu pastă de tomate

·         sare

·         piper boabe

·         2 frunzuliţe de dafin

·         ulei

 

 

MOD DE PREPARARE RETETA VARZĂ CĂLITĂ CU COSTIŢĂ AFUMATĂ

Ø  Cepele se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins într-un ceaun care va merge la cuptor.

Ø  Costiţa se porţionează şi se adaugă peste ceapă.

Ø  Se călesc împreună căteva minute, apoi vasul se dă deoparte.

Ø  Varza se toacă fin şi se adaugă peste costiţa şi ceapă.

Ø  Se pune si o cană cu apă calda şi se mai completează în timpul fierberii, dar varza sigur o sa lase suc şi poate nu mai e nevoie.

Ø  Se dă ceaunul la cuptor la foc mediu.

Ø  Când varza e aproape gata se adaugă roşiile tăiate cubuleţe , pasta de tomate, frunzele de dafin,sare şi boabele de piper.

Ø  Se mai lasă să scadă.

Ø  Se serveşte caldă, cu mămăliguţă şi ardei iute.

Ø  Timp de preparare: cca 120 minute

 

Pofta buna !