INGREDIENTE
· 2 verze potrivite
· 500 g costiţă afumată
· 2 cepe mari
· 2 roşii
· 3 linguri cu pastă de tomate
· sare
· piper boabe
· 2 frunzuliţe de dafin
· ulei
MOD DE PREPARARE RETETA VARZĂ CĂLITĂ CU COSTIŢĂ AFUMATĂ
Ø Cepele se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins într-un ceaun care va merge la cuptor.
Ø Costiţa se porţionează şi se adaugă peste ceapă.
Ø Se călesc împreună căteva minute, apoi vasul se dă deoparte.
Ø Varza se toacă fin şi se adaugă peste costiţa şi ceapă.
Ø Se pune si o cană cu apă calda şi se mai completează în timpul fierberii, dar varza sigur o sa lase suc şi poate nu mai e nevoie.
Ø Se dă ceaunul la cuptor la foc mediu.
Ø Când varza e aproape gata se adaugă roşiile tăiate cubuleţe , pasta de tomate, frunzele de dafin,sare şi boabele de piper.
Ø Se mai lasă să scadă.
Ø Se serveşte caldă, cu mămăliguţă şi ardei iute.
Ø Timp de preparare: cca 120 minute
Pofta buna !