"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Blog

-Shake

21.10.2013 10:39

Ingrediente:mic dejun sau cina!

- o banana

- 200 g lapte

-100 g cereale

Mod de preparare:

Se introduce in blender o banana taiata bucatele,se adauga cerealele si laptele.

Se mixeaza pana se omogenizeaza continutul , se toarna intr-un pahar si acesta poate sa constituie micul dejun( daca nu aveti timp sa mancati , il turnati intr-un shaker si il beti la munca ) sau poate tine locul cinei(masa de seara care trebuie impartita cu dusmanii) deoarece este slaba in calorii  si se poate bea dp ora 6-7-8 seara cand nu este bine sa mai mancati alimente grele pentru stomac.

Pofta buna !

Clatite cu dulceata de gutui

Ingrediente:
-5 oua
-faina alba
-lapte
-apa minerala
-ulei de floarea soarelui
-unt
-un praf de sare
-coaja de portocala
-esenta de vanilie/rom

-zahar vanilat

 

Mod de preparare:

1.  Bateti ouale cu un praf de sare. Apoi adaugati un pahar mare de faina (cam 300 de gr).

2.  Amestecati cu o lingura pana se omgenizeaza compozitia. Puneti si 2 linguri de ulei. Adaugati esenta, zaharul vanilat si coaja rasa de portocala.

3.  Compozitia trebuie sa fie vartoasa, omogena si lucioasa.

4.  Adaugati un pahar de lapte rece si amestecati pana se omogenizeaza iar compozitia.

5.  Pune-ti apa minerala foarte acidulata, amestecand mereu pana obtineti consistenta de smantana subtire.

6.  Puneti in tigaia de clatite un varf de lingurita de unt, topiti-l si scurgeti untul in compozitie.

7.  Turnati o jumatate de polonic de aluat in tigaia incinsa, miscati rapid tigaia in aer, astfel incat sa se distribuie aluatul uniform pe toata suprafata, in strat foarte fin.

8.  Coacerea este foarte importanta: intai se mentine flacara mare, pana cand incepe sa se umfle si sa se desprinda de pe margini.

9.  Apoi reduceti la mediu, desprindeti cu o spatula clatita de tigaie si o invartiti (in aer, daca aveti dexteritate, sau cu spatula).

10.              Clatita este aproape coapta, asa ca pe a doua parte e bine sa o lasati maxim un minut (sa nu se usuce prea tare).
Apoi se scoate pe o farfurie ,se unge cu dulceata de gutui , apoi se impatureste si se serveste !

Pofta buna !!

POMANA PORCULUI

21.10.2013 10:25

Pomana porcului

INGREDIENTE

·         1 kg carne de porc mai impanata (cu grasime)

·         4-5 catei usturoi

·         2 foi de dafin

·         2 linguri de untura

·         o jumatate de cana de apa

·         bulion

MOD DE PREPARARE :

Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, se pune intr-un ceaun.

Se pune untura, usturoiul taiat mai grosier(sau lasat intreg), foile de dafin  si apa.

Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.

Se lasa carnea pe foc pana rumeneste apoi de adauga bulionul pana cuprinde toata carnea din cratita.

Dupa ce s-au rumenit carnea se scot intr-un castron .

Timp de preparare : 1 ora !

 

Pofta buna!

Mancare de cartofi

21.10.2013 10:15

Ingrediente :

1.5 kg cartofi fainosi
2 fire cabanos (sau bacon, carnati)
1 ceapa mare
1/2 ardei gras rosu
2 lingurite boia dulce
1/2 lingurita piper
1 lingurita sare
3 linguri ulei
 patrunjel

Mod de preparare:

  1. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Se toaca ceapa marunt. Se taie ardeiul cubulete. Cabanosul se taie rondele.
  2. In uleiul incins se pun la calit ceapa, ardeiul si cabanosul, cam 5 minute.
  3. Se adauga sarea, boiaua si piperul, se amesteca rapid si se pun cartofii peste. Se amesteca bine si se adauga apa aproape cat sa acopere cartofii (cam 2 cani si jumatate). Se lasa totul la fiert la foc mediu pana cartofii sunt fierti (cam 30 minute).
  4. Se stinge focul, se verifica de sare si se adauga patrunjelul tocat. Se acopera cu capac si se lasa la racit. Mancare ade cartofi este mai buna dupa ce sta cateva ore, sosul se ingroasa si gustul se intensifica.
Pofta buna !!!!!!

 

Tort Diplomat de casa

16.10.2013 04:09

 

Compozitie Blat:

- 8 oua

- 8 linguri de zahar

- 8 linguri de faina

- 1/2 plic de praf de copt

 

Mod de preparare blat:

Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in compozitie.

 

Se unge tava cu  unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in tava si dam la copt pt aprox 20 de minute.

Compozitie crema:

- 500 ml frisca

- 6 galbenuse

- 6 albuse

- 6 linguri de zahar

- 3 pliculete zahar vanilat

- 2 plicuri gelatina

- 250 ml lapte

- o mana de stafide si fructele dintr-un compot de ananas(sau ce fructe doreste fiecare.)

 

Mod de preparare crema:

 

Se freaca  galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam laptele putin cate putin pana il incorporam pe tot. Fierbem compozitia pe bain-marie pana se ingroasa ca o “budinca”.

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic, o lasam sa se raceasca si o adaugam  in compoztitie.

Batem frisca. Separat batem albusurile. Incorporam albusurile in frisca, apoi adaugam putin cate putin compozitia fiarta pe bain-marie. Adaugam si fructele.

Taiem blatul in 2,pe lungime. Luam unul din blaturi, il punem inapoi in tava de tort (cu pereti detasabili), il insiropam cu sucul de la compotul de ananas, turnam crema si lasam la rece jumatate de ora, sa se inchege putin. Mie mi-a iesit crema destul de moale, de asta am lasat-o un pic la frigider. Apoi punem deasupra cel de-al doilea blat si dam la rece pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.

Decoram cu fructe, frisca, ciocolata sau cum va place mai mult.


Pofta buna !

 

Dieta de slabire rapida cu mici eforturi :

LUNI:
Dimineata: cafea sau ceai fara zahar + un fruct.
Pranz: 100 g orez fiert + 2 rosii.
Cina: salata de legume cu putina sare si ulei, dar cu multa lamaie + un ceai cald, neindulcit (nu va fi luata mai tarziu de ora 18:00).

MARTI:
Dimineata: cafea sau ceai fara zahar + 2 oua fierte.
Pranz: salata de rosii si castraveti + 200 g pui la gratar.
Cina: un iaurt mare, simplu sau cu fructe.

MIERCURI:
Dimineata: cafea sau ceai fara zahar + un fruct.
Pranz: 200 g peste la gratar sau fiert + 2 rosii.
Cina: o farfurie supa + o felie paine prajita.

JOI:
Dimineata: cafea sau ceai fara zahar + 2 oua fierte.
Pranz: 150 g vita/pui/peste la gratar + 1 felie paine prajita.
Cina: 150 g orez fiert + un iaurt mare, simplu sau cu fructe.

VINERI:
Dimineata: Mic dejun: cafea sau ceai fara zahar + un fruct.
Pranz: o farfurie de supa + o felie paine prajita.
Cina: 100 g paste + o cana ceai cald fara zahar.

SAMBATA:
Dimineata: cafea sau ceai fara zahar + 1 felie paine prajita.
Pranz: 100 g gratar + salata de legume.
Cina: 2 fructe.

DUMINICA:
Dimineata: cafea sau ceai fara zahar + un fruct.
Pranz: supa de legume + 150 g pui/peste/vita la gratar.
Cina: un iaurt mare, simplu sau cu fructe.

 SUCCES !!

 Dieta de slabit foarte repede (depinde de organism): se recomanda a se tine de catre persoanele care vor sa slabeasca rapid intr-un interval scurt de timp si cu rezultate vizibile inca din primele zile. Daca se respecta regimul puteti slabi pana la 7kilograme in 7 zile.

DIMINEATA:
Suc de grapefruit rosu + Suc de lamaie – Un pahar (150 ml)
sau
Un biscuit cu ovaz + Cafea (neindulcita) – O ceasca (100 ml)

PRANZ:
Un ou fiert + Un iaurt natural mic
Somon la cuptor sau Pui la cuptor + O rosie
Suc de grapefruit rosu – Un pahar (200 ml)

SEARA:
O felie de paine toast + O felie de cascaval
Salata de rosii si Salata verde cu Lamaie (de preferat necondimentata)
Suc de grapefruit rosu + Suc de lamaie – Un pahar (250 ml)

Daca in timpul dietei aveti o senzatie de foame mare puteti consuma lamaie si grapefruit rosu sau sucul acestora.
Inainte de cina sunt recomandate minim 30 de minute de exercitii fizice.
In timpul acestei diete nu consumati dulciuri sau alcool.

 Succes !!

Dieta cu grapefruit

14.10.2013 12:34

Dieta cu grapefruit poate fi utilizata pentru a pierde rapid cateva kilograme. Este foarte eficienta pentru ca fructul in sine taie pofta de mancare, elimina colesterolul si arde grasimile din organism.

Majoritatea persoanelor care incearca aceasta dieta timp de 1 saptamana reusesc sa slabeasca intre 6 si 8 kilograme.

MIC DEJUN:

                    
O jumatate de grapefruit
Cafea sau ceai, neindulcite

PRANZ:
O jumatate de grapefruit si doua oua fierte
Salata de castraveti si rosii cu verdeata si lamaie
O felie de paine prajita (de preferat paine neagra)

CINA:
O jumatate de grapefruit
O rosie cu verdeata si lamaie
Carne de peste sau de pasare si legume verzi calite sau gatite in unt.

Cu cat consumati mai mult grapefruit, cu atat pofta de mancare va scadea mai mult. Puteti alege sa stoarceti grapefruit-ul si sa il consumati ca pe un suc, atentie insa, nu trebuie indulcit.

In timpul acestei diete reduceti cafeaua si renuntati complet la desert.

Dieta pentru un organism sanatos:  se recomanda a se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau la cel putin 6 luni, primavara si toamna.
Pentru eliminarea toxinelor si deseurilor din organism este bine sa urmezi un regim alimentar pentru o perioada de minim 7 zile. Si nu este indicat sa luati pastille de slabit(tot ce vedeti la TV si RECLAME sunt FAKE-uri , nimic nu este adevarat.

Si daca slabiti intr-un timp foarte scurt 5 kg si numai luati acele pastille in 2-3 luni pune-ti dublu de Dvs.)

Eu am incercat mai  multe retete de slabit si niciuna nu a dat rezultate de durata, doar o alimentative echilibrata,sportul si neaparat 2 L/zi de apa plata d-au rezultate de durata !!!

Incerca-ti sa mancati la micul dejun si la pranz o cantitate mai mare de alimente ,sa va saturati (dar nu sariti calul - NU tot frigiderul !! NU exagerati !!), iar dupa ora 18:00-18:30 sa numai mancati deloc ,doar daca va este foarte foame puteti manca un fruct si sa beti foarte multa apa !!!!

Excludeti din alimentatia zilnica: sucurile cu acid, painea alba, mezelurile, fainoasele, zaharul, conservele ! Daca aveti pofta de ceva dulce mai bine face-ti o placinta/prajitura in casa. Daca totusi vreti sa beti un suc cu acid luati-va un suc cu 0.1% zahar( cola o, pepsi light). Painea alba inlocuiti-o cu painea de secara,paine neagra cu seminte, in loc de zahar pune-ti zaharina.

Incerca-ti sa face-ti cel putin 30 de min miscare in fiecare zi , nu zice nimeni sa face-ti exercitii fizice, dar cand va intoarce-ti de la munca in loc sa  va suiti in autobuz 2 statii, mai bine merge-ti pe jos acele statii; daca veniti cu metroul acasa in loc sa urcati pe scarile rulante ,mai bine urcati treptele acelea.Cand ajunge-ti in bloc stati la etajul 2-3-4-5-6-7-8 urca-ti pe scari , uitati de lift !!!SI aceasta miscare ajuta la conditia fizica pe care vi-o doriti

APA este baza la o dieta de slabit !!!

 

MIC DEJUN:


1 cana de ceai verde cu lamaie si miere de albine
1 portie de cereale (de preferat cu fructe) si lapte

PRANZ:


1 iaurt, sana sau chefir
1 portie de salata si 2 lingurite de ulei de masline virgin amestecat cu zeama de lamaie
1 portie cu supa de legume proaspete cat mai putin condimentata
Crutoane de paine neagra sau de secara (se pot consuma atat in salata cat si in supa de legume)

CINA:


1 pahar de suc natural (de preferat de grapefruit sau lamaie) indulcit cu miere de albine
1 felie paine neagra sau de secara
1 portie de orez fiert cu garnitura de legume sau de ciuperci proaspete

Consumati fructe proaspete si beti in fiecare dimineata si seara inainte de culcare apa plata (cantitatea minima de apa consumata pe zi trebuie sa ajunga la 2 litri).

Alimente de care trebuie sa ne ferim:

·         Paste fainoase,

·         mezeluri,

·         dulciuri,

·         cafea cu cofeina,

·         alcool

·         bauturi sintetice,cu acid: Ex: sucurile !!

·         Alimente prajite, ,

·         conservate cu “e”-uri,

·         coloranti

·         conservanti.

 

INGREDIENTE

·         2 verze potrivite

·         500 g costiţă afumată

·         2 cepe mari

·         2 roşii

·         3 linguri cu pastă de tomate

·         sare

·         piper boabe

·         2 frunzuliţe de dafin

·         ulei

 

 

MOD DE PREPARARE RETETA VARZĂ CĂLITĂ CU COSTIŢĂ AFUMATĂ

Ø  Cepele se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins într-un ceaun care va merge la cuptor.

Ø  Costiţa se porţionează şi se adaugă peste ceapă.

Ø  Se călesc împreună căteva minute, apoi vasul se dă deoparte.

Ø  Varza se toacă fin şi se adaugă peste costiţa şi ceapă.

Ø  Se pune si o cană cu apă calda şi se mai completează în timpul fierberii, dar varza sigur o sa lase suc şi poate nu mai e nevoie.

Ø  Se dă ceaunul la cuptor la foc mediu.

Ø  Când varza e aproape gata se adaugă roşiile tăiate cubuleţe , pasta de tomate, frunzele de dafin,sare şi boabele de piper.

Ø  Se mai lasă să scadă.

Ø  Se serveşte caldă, cu mămăliguţă şi ardei iute.

Ø  Timp de preparare: cca 120 minute

 

Pofta buna !

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125