"Dragostea trece prin stomac."

Retete culinare

https://www.facebook.com/luiza.elena.37/

ilioiuluizaelena@yahoo.ro

Blog

Lion- prajitura de casa

10.10.2013 10:11

Ingrediente:

200 gr ciocolata amaruie

125 gr unt

200 gr zahar

4 oua

4 linguri faina

100 g alune

 

Mod de preparare:

Rupem ciocolata in bucati mici si o topim impreuna cu untul pe foc mic, intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam ciocolata topita si alunele ,apoi faina si la urma albusurile batute spuma.

Apoi, ungem o tava cu unt punem aluatul obtinut si-l bagam in cuptor preincalzit la 200* pt 30 min.

Pofta buna !

Fasole cu carnati

10.10.2013 09:47

Fasole cu carnati

Ingrediente:

Ø  1 kilogram de fasole boabe

Ø  700 grame de cârnaţi groşi

Ø  3 cepe

Ø  2 morcovi

Ø  6 linguri pastă de tomate

Ø  1 linguriţă de zahăr

Ø  3 foi de dafin

Ø  1 lingură zdravănă de boia de ardei dulce

Ø  2 linguri rase cimbru uscat

Ø  1 lingură busuioc

Ø  1 linguriţă chimen măcinat

Ø  sare

Ø  piper

Ø  pătrunjel proaspăt tocat

 Mod de preparare:

Timp preparare :cca 2 ore

*      Alegeţi şi spălaţi boabele de fasole. Aruncaţi-le pe cele care se ridică la suprafaţa apei.

*      Lăsaţi fasolea în apă rece peste noapte.

*      Puneţi fasolea la fiert, în apă fără sare. După ce fierbe 30 de minute, aruncaţi apa şi înlocuiţi-o cu altă apă fierbinte. Repetaţi operaţiunea de încă două ori. În ultima apă adăugaţi 2 linguri de sare şi lăsaţi fasolea să fiarbă la foc mic, până când se înmoaie.

*      Curăţaţi şi tocaţi ceapa.

*      Curăţaţi morcovii şi treceţi-i prin răzătoare.

*      Tăiaţi şunculiţa cubuleţe şi cârnaţii în bucăţi mărişoare.

*      Încingeţi o cratiţă încăpătoare şi rumeniţi şunculiţa până îşi lasă grăsimea.

*      Adăugaţi ceapa şi morcovii şi sotaţi până ceapa devine sticloasă.

*      Adăugaţi şi rumeniţi puţin şi cârnăciorii.

*      Adăugaţi boiaua dulce şi, după 30 de secunde, pasta de tomate.

*      Stingeţi cu 4 căni de zeamă de pe fasole.

*      Adăugaţi foile de dafin, cimbrulbusuioculchimenul măcinat şi zahărul.

*      Fierbeţi sosul până scade puţin şi legumele s-au pătruns.

*      Adăugaţi fasolea scursă de apa în care a fiert şi mai lăsaţi să fiarbă totul 10 minute.

*      Asezonaţi cu sare şi piper.

Pofta buna !

Tiramisu de casa

10.10.2013 09:38

Ingrediente - Tiramisu de casa- prajitura gustoasa si sanatoasa facuta in casa

Pentru tiramisu de casa folosim: - 6 lingurite cu varf de cafea instant - 400g de piscoturi - 4 oua - 7 linguri de zahar - o esenta de rom - 500g de smantana dulce - 2 plicuri de praf de frisca - cacao pt ornat.


Mod de preparare:

Se face cafeaua din 2-3 cani de apa si cele sase linguri de cafea. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si cu smantana, eventual se bat cu mixerul, important e sa devina o crema consistenta. Crema se da la frigider pana cand se prepara albusurile.

Albusurile se bat spuma, in ele se adauga si cele 2 plicuri de frisca si se mai bat 5 minute cu mixerul. In cafea se pune esenta de rom si se inmoaie piscoturile, unul cate unul si se aseaza in tava, unul langa altul. Spuma de albusuri si crema de galbenuuri se amesteca si jumatate din ea se toarna peste piscoturi. Se mai pune un strat de piscoturi si la final inca un strat de crema. Se pudreaza bine cu cacao si se tine la frigider, de preferinta peste noapte.


Pofta buna !

 

INGREDIENTE

·         500-600 gr organe de porc(ficat,inima,rinichi)

·         500 gr carne tocata de porc

·         1 legatura marar

·         2-3 legaturi ceapa verde

·         2 legaturi usturoi verde

·         5 -6 oua

·         sare

·         piper

·         cimbru

·         hartie de copt

COMENTEAZA

MOD DE PREPARARE RETETA DROB CU ORGANE DE PORC SI CARNE TOCATA

Se spala bine organele si se pun la fiert.

Cand sunt fierte ,se toaca marunt cu cutitul si se pun in castron.

Ceapa,usturoiul se toaca si ele cu cutitul si se adauga peste organe,se adauga si carnea tocata,sare,piper,cimbru,ouale si se amesteca bine .

Se pune compozitia in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt sau daca nu aveti hartie,ungeti tava cu ulei si tapetati cu faina.

Puteti bate un ou deasupra pentru crusta Da-ti la cuptor pana este se rumeneste frumos si este gata

Ingredientele sunt pentu un drob mare, in tava de cozonac.

Timp de preparare: cca 90 minute.

Pofta buna !!!

Ciorba de dovlecei

07.10.2013 11:35
Ingrediente:
 
2 l apa 
1 l bors 
zarzavat de supa 
3 dovlecei 
2 rosii 
verdeata 
sare
2 ardei grasi
1 ceapa
1 galbenus 
2 linguri smantana 
1 lingura ulei 
1 lingura faina
1 morcov
Mod de preparare:
 
Se pun la fiert intr-o oala cu apa, o ceapa taiata marunt, un morcov si un patrunjel intregi. 
Cand zarzavatul este fiert, se adauga borsul fiert separat, dovleceii curatati si taiati potrivit, rosiile si putin marar si patrunjel verde.
 Se potriveste de sare si se observa sa nu fiarba prea mult, pentru ca dovleceii sa nu se sfarame. 
La ciorba se poate adauga putin rantaa de faina cu ulei si se drege cu un galbenus si putina smantana.
 

Pofta buna !!

 Ingrediente:
(42 bucati, dimensiuni potrivite )
  • 1 – 1,5 kg. de carne de porc (gata macinata sau puteti sa o macinati voi)
  • 1 – 1,5 kg. varza murata (sau chiar ceva mai multa, in functie de calitatea foilor)
  • 2 – 3 cepe
  • 50 de ml. de ulei
  • 150 de ml. de orez (o ceasca), preferabil din cel cu bobul rotund, mai bogat in amidon
  • 1 legatura de marar verde
  • 4-5 crengute de cimbru
  • 3 foi de dafin

Optional pentru un gust de milioane: 

  • bucati de costita cruda sau afumata (daca e afumata e bine sa o desarati inainte, tinand-o in apa rece cateva ore)
  • 3-4 linguri de bulion de rosii, in cazul in care varza nu e prea acra

Mod de preparare: 

 
- alegeti varza murata cu foi netede (sa nu fie foarte crete) si subtiri
- gustati varza, daca e sarata tare desfaceti-o in foi si spalati-o in cateva ape reci
- varza nu se va gati niciodata cum trebuie, ca sa devina frageda, fara un aport de grasime, asa incat in cazul retetei de sarmale varianta degresata, cu tot regretul, nu prea se ridica la nivelul celei traditionale, din carne de porc
- vasul de lut,ceaun intr-adevar ajuta la obtinerea unor sarmale foarte gustoase si unul dintre motive este acela ca odata aduse sarmalele la fierbere, se va mentine in interiorul vasului o temperatura constanta; in niciun caz nu asezati vasul de lut direct pe flacara aragazului.
- se pot pregati sarmalele si in interiorul cuptorului, le aranjati si acoperiti cu apa calda la fel ca si pentru fierberea pe plita apoi le introduceti in cuptorul preincins la 180 de grade, pentru aproximativ 2-3 ore
- pentru a pregati sarmale din varza dulce, opariti varza intreaga in apa sarata si inacrita cu otet; pe masura ce foile se inmoaie, se desfac si se pun deoparte, introducand din nou varza in apa clocotita, pana cand toate foile devin suple; la pregatirea sarmalelor in foi de varza dulce se adauga mai mult bulion de rosii, pentru a le inacri
- daca folositi bucati de afumatura (ciolan, costita) e bine sa le desarati inainte, tinandu-le cateva ore intr-un vas cu apa rece pe care sa o schimbati de cateva ori
- atunci cand dati gust compozitiei de carne, e foarte important sa tineti cont ca varza e sarata si ea (si daca puneti si afumaturava aduce si aceasta un aport de sare), asa incat gustul compozitiei e bine sa fie mai degraba prea putin sarat, decat potrivit, in aceasta faza; sarmalele fierte isi vor mai lua sare si din varza, asa incat vor fi numai bune.
- Dupa ce inveliti toate sarmalele in foaie de varza murata, le pune-ti intr-un vas.
- Eu le las mai intai pe aragaz pana d-au in clocot, apoi le bag in cuptor la foc mic, cca 45 min, 1 h.
Pofta buna !!

Omleta cu sunca si rosii

07.10.2013 11:20

 Ingrediente  Omleta :

  • 4 oua
  • 2 rosii din conserva
  • 4 felii de sunca
  • 1 ceapa alba
  • 1 ardei iute
  • maghiran
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • Mod de preparare:
  • Ingredientele sunt pentru 2 portii. Se bat in boluri separate cele 4 oua, 2 oua pentru o portie, dupa ce sunt bine batute adaugam ardeiul maruntit si condimentati cu sare si piper. Intr-o tigaie mica, puneti ulei de masline si cand e fierbinte adaugati sunca taiata feliute. Cand incepe sa isi schimbe culoarea se pune maghiranul si rosia taiata felii.

Dupa cateva minute turnati ouale batute si puneti pe deasupra ceapa felii, cu o lingura de lemn impingeti oul de pe margini spre centru astfel incat cel moale din interior sa curge inspre margini, pentru a se praji.

Puneti omleta in farfurie, avand grija sa isi pastreze forma. Si repetati tot procedeul pentru a face a doua portie.

Pofta buna !

Tort de casa cu zmeura

06.10.2013 23:42

Ingrediente

-pentru blat: -3 albusuri
-3 linguri de faina neagra
-4 linguri de zahar brut
-cacao
-arahide crude
-praf de copt
-pentru crema: -3 galbenusuri
-2 oua
-2 linguri de faina neagra
-600 ml lapte
-6 linguri de zahar brut
-750 g zmeura
-unt
-scortisoara
-esenta de vanilie

Mod de preparare

  • 1. Pentru ca am dorit sa fie ceva racoritor si usor, ideea cu budinca de casa cu vanilie si zmeura a venit la fix. Totusi, fiindca iubesc tot ce este de cicolata si de cacao, m-am decis ca blatul sa-l fac cu cacao. Ca blatul sa fie fin si sa nu aiba textura aceea inecacioasa de pandispan, l-am facut doar din albusuri. Am mixat albusurile a trei oua intai separat, apoi impreuna cu zaharul brut pana ce am obtinut consistenta de bezea. A fost momentul sa adug faina neagra – daca tot e blatul cu cacao, ar fi si pacat sa nu incercam macar sa facem prajituri mai sanatoase – apoi am adaugat praful de copt si arahide crude taiate marunt. Cand compozitia pentru blat a fost gata omogenizata, am pregatit o tava rotunda pentru torturi, cu fund detasabil, am uns-o cu putin ulei si am pregatit hartia de copt. Am avut nevoie sa tai un sablon in forma de cerc fiindca altfel nu s-ar fi asezat bine compozitia in tava si as fi riscat ruperea blatului la scos. Dupa ce am uns tava cu putin ulei si am asezat cercul de hartie de copt, am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la foc mic. Am scos si am lasat blatul sa se raceasca in tava, am indepartat hartia de copt doar dupa ce s-a racit integral – e mai usor asa, sa lasam sa se raceasca blatul fiindca hartia se desprinde mai mult singura.
  • 2. Intre timp am pregatit budinca de casa cu care urma sa umplu tortul meu cu zmeura. Pentru budinca am folosit cele trei galbenusuri care imi ramasesera de la blat la care am mai adaugat inca doua oua. Le-am mixat bine cu mixerul pana ce si-au dublat volumul, apoi am adaugat sapte linguri de zahar tot brut si am mixat pana ce s-a topit tot zaharul. In acest moment am adaugat doua linguri de faina neagra, esenta de vanilie si inca un ingredient care a dat budincii mele foarte multa savoare si anume scortisoara. Am adaugat laptele si am pus compozitia pe foc intr-o cratita incapatoare. Am amestecat cu o lingura pana ce s-a ingrosat. La final cand am oprit focul, am adaugat si doua cuburi de unt amestecand bine cu lingura pana ce totul s-a omogenizat si budinca a devenit pufoasa.
  • 3. Am lasat budinca sa se raceasca si cand aceasta s-a racit, am dezlipit hartia de copt de pe blat care se racise si el si am inceput sa umplu tortul. Mentionez ca va fi nevoie ca dupa ce dezlipim hartia de copt sa reasezam blatul inapoi in tava, fara sa scoatem inelul detasabil. Pe blat am asezat jumatate din cantitatea de budinca, apoi a urmat un strat de zmeura. Iarasi a urmat un strat de budinca si deasupra am decorat cu cantitatea de zmeura care mai ramasese. Peste zmeura am imprastiat un praf de scortisoara. Se da totul la congelator pentru cateva ore ca sa se intareasca crema si sa se poata indeparta inelul detasabil, apoi se poate pastra la frigider. Pofta buna !

 

ing; 300gr fasole
2-3 buc de costita afumata
1 ceapa (tocata marunt)
3rosi(taiate marunt sau date pe razatoare
1 morcov
taitei(daca doriti sa fie mai groasa )
sare si piper dupa gust (si 50ml de otet)dupa preferinte
patrunjel sau marar pt decor si un gust aromat
mod de prep
Se fierbe fasolele in 3-4 randuri de ape ,in ultima punandu-se si sare
Se caleste ceapa ,morcovul si rosile(taiate marunt)
Dupa ce a fiert fasolea se pune costita afumata si legumele calite si se lasa
la fiert cu capacul pus inca 20 de minute(focul sa fie la flacara mica)la urma se pune otetul(sau bos magic)dupa preferinte ..sare si piper dupa gust :)
Pofta buna!

Fasole cu ciolan afumat

06.10.2013 23:16
Ingrediente:

- 400 gr fasole uscata alba
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 capatana telina
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 1 lingurita cimbru pisat
- 1 ciolan afumat cca 1,5 kg
- 5 l apa
Preparare:

Se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat in apa rece, se ia spuma de cate ori este nevoie. Se incearca fasolea, se capteaza cateva boabe in lingura si se sufla usor spre ea, daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe ciolan se decojeste iar fasolea incepe sa se farame. Scoatem osul de la ciolanul afumat si zarzavaturile fierte. Adaugam boiaua de ardei si cimbrul si dregem cu sare si piper. Pisam legunele fierte si le turnam inapoi in oala amestecand ptr. a nu se forma cocoloase. Se serveste cu salata de ceapa rosie sau muraturi.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Sondaj

Va place blog-ul meu ?

Total voturi: 125