
Ingrediente
1/2 pui , 2 morcovi, 1 ceapa, 1 ardei, 1 telina potrivita, sare, 1 legatura de patrunjel.
Galuste de gris: 2 oua, 20 ml ulei, sare, 100 gr gris.
Mod de preparare
Preparare galuste
- Intr-un bol se adauga ouale, uleiul, sare si omogenizam. Se adauga grisul treptat si amestecam. Aceasta compozitie se pregateste cu minim 10 min inainte de a forma galustele pentru supa.
Preparare supa
- Carnea de pui se opareste apoi se pune la fiert intr-o oala cu cca 2 l apa.
- Dupa ce a dat in primul clocot supa se spumeaza bine, astfel incat sa ramana limpede.
- Dupa spumare se adauga legumele spalate si intregi si se lasa sa fiarba la foc mic.
- Cand legumele si carnea au fiert se scot intr-un bol.
- In supa fierbinte se adauga galustele (se ia compozitie cu lingura trecuta prin supa fierbinte si se pune in supa ) si se lasa sa fiarba cca 10-12 min la foc mic.
- Se adauga sare dupa gust, morcov fiert taiat cubulete si patrunjel proaspat tocat marunt .
- Se serveste calda.